Yeni bir şey öğrenmek bazılarımız için oldukça zor olsada asıl önemli olan şey, öğrenmek istenilen şeyin öğrenme yöntemini bulabilmektir. Çünkü insanların çoğu özelliklede öğrenciler yeni bir bilgi öğrendiklerinde bu bilgiyi hemen unutabilmektedir. Eğitim metodları konusunda yapılan araştırmalara göre bazı yöntemler öğrenciler için yararlı olmaktadır.
Örneğin;
- Herkesin öğrenmeye açık olduğu zaman farklı olduğu gibi öğrenciler içinde bazı konuları kavrayabilme süreci farklılık gösterebilir. Öğrencilerimize kendi öğrenme süreçlerini keşfetmelerini tavsiye etmekteyiz.
- Öğrencilerin bir konuyu öğrendikten sonra sanki bir sınavdaymış gibi o konu hakkında kendi kendilerine sorular sorarak konunun pekişmesini sağlayabilir.
- Bir ekip halinde çalışmak daima konuyu daha iyi kavramanızı sağlayacaktır.
- Bazı öğrencilerde öğrenmeyi kesintisiz sürdürmek dikkat dağınıklığına sebep olabilir, kesintisiz öğrenmeyi sürdürmek yerine belirli aralıklarla molalar vererek etkili bir öğrenme yolu kendinize yaratabilirsiniz.
- Etkili öğrenme metodları kapsamında bir diğer yol ise öğrendiklerinizi başkalarına anlatarak konu eksiklerinizi yakalamaktır.
- Çalışılacak bir konunun düzgün, planlı, sıralı bir hale getirilmesi, hem daha kolay öğrenmeyi hem de konunun geç unutulmasını sağlayacaktır.
- Etkili öğrenme için konunun özünü öğrenmeye gerek vardır.
Edgar Dale tarafından oluşturulan tablodan da anlaşılacağı üzere öğrenme sürecinde ne kadar fazla duyu organı katılırsa o kadar fazla etkili öğrenme ortaya çıkmaktadır. Duyu organlarıyla öğrenilen bilgiler daha kalıcı olmaktadır.
Aynı zamanda en iyi öğrenme, kendi kendimize yaparak öğrendiğimiz şeylerdir. Çünkü öğrendiğimiz şeylerin çoğunu gözlemlerimiz yardımıyla öğreniriz. Öğrendiklerimizin aklımızda daha kalıcı olması için basitten karmaşığa ya da somuttan soyuta doğru olması gerekmektedir. Alanında uzman hocalarımız eşliğinde her bir öğrencimizin en başta öğrenme analizi ders aldığı süre boyunca belirlenir ve öğrenciye uygun yöntemlerle ders anlatımları yapılır. Böylece öğrencinin kalıcı olarak öğrenmesi sağlanmış olur.
Bazı öğrenciler ise grup çalışmaları yoluyla öğrenebilmektedir. Bu öğrenme şekli, öğrenci iş birliğine dayalı en yaygın ve etkili çalışma türlerinden bir tanesidir. Grup çalışmaları sayesinde öğrenciler anlayamadıkları konuları arkadaşlarıyla ortak çalışarak daha kolay kavrayabilmektedir. Zor bir konuyu birkaç kişiyle tartışarak öğrenmek beyninizde daha sağlam bir etki ile öğrenmenizi sağlayacaktır. Birebir olarak çalışmış olduğunuz konuları daha sonra 3-6 kişilik gruplarla görüş alışverişinde bulunarak çalışmanız konuyu daha iyi anlamanızı sağlamaktadır.
Pisatestprep olarak, öğrencilerimizi üniversiteye giriş sınavları olan programlara hem bireysel hem de grup derslerimiz eşliğinde etkili öğrenme metodlarımızla hazırlamaktayız. Etkili öğrenme ve öğretme yöntemlerini bilen eğitmen kadromuz, öğrencilerin bu süreçte en iyi koçluğunu yapmaktadır. Alanında uzman eğitmenlerimiz ile planlı bir şekilde çalışmalar yapan öğrencilerimiz, etkili öğrenme metodlarıyla kalıcı bir eğitim almaları sağlanmaktadır.
Pisatestprep ekibi olarak, öğrencilerimize bir konuyu öğrenmeye çalıştıklarında soru çözme yöntemine ve tekrar tekrar aynı konuyu okuyarak ezberlemeye çalışmak yerine, öğrendiği kadarını kendi kendine sanki başkasına anlatıyormuş gibi anlatmasını tavsiye etmekteyiz. Anlatımınızın eksik kaldığını düşündüğünüz konularda o bölüme tekrar dönerek ve sonrasında tekrar aynı yöntemi deneyerek konuyu etkili bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Sizlerde İtalya’da üniversite eğitimi almak istiyor ama programlara giriş sınavlarına nasıl çalışacağınızı bilemiyorsanız, Pisatestprep’ in akademik kadrosuyla tanışmanızı öneririz.